المقادير :
1- دجاجة صغيرة الحجم + معلقة كبيرة جنزبيل + 4 فص ثوم + معلقة صغيرة كركم مطحون
معلقة صغيرة فلفل أحمر حلو مطحون + معلقة صغيرة ملح + معلقة صغيرة كمون مطحون
كوب زبادى + 2 معلقة كبيرة عصير الليمون + 2 معلقة كبيرة زبدة أو زيت
----------------------------------------------------------------
الطريقة :
1- يغسل الدجاج جيدا و يقطع الى قطعتين و تعمل بعض الفتحات
بطرف السكين و يمكن نزع الجلد و العظام < حسب الرغبة>
2- يفرم الجنزبيل و الثوم و يضاف الية الكركم و الفلفل و الملح و الكمون
3- يخلط عصير الليمون و الزبادى مع خلطة الثوم و الجنزبيل
4- تتبل قطع الدجاج قى الخليط و تغطى وتترك فى الثلاجة 3 ساعات
5- تسخن الشواية جيدا ثم ترص قطع الدجاج متباعدة عن بعضها
6- تدهن بخليط الزبادى من وقت لأخر و تقلب بعد 10 دقائق
7- تدهن بالزيت أو الزبدة اثناء الشوى الى ان تنضج تماما
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق