25‏/12‏/2009

مخلل البصل


  المقادير :      1-  كيلو بصل صغير     2-  كوب فلفل حار شرائح صغيرة    3-  معلقة كبيرة من حبوب الخردل    4-  معلقة كبيرة كزبرة صحيحة    5-  ثلاث  كوب خل أبيض    6-  2كوب ماء     7-  عيدان كرفس  

               ------------------------------------------------------------------------

 الطريقة :      1-  يوضع البصل فى ماء مغلى لبضع دقائق ويقشر يدويا  بدون سكين 

                 2-   يوضع فى ماء بارد و يصفى

                3-  يغلى الخل بعد اضافة الخردل و الكزبرة و الكرفس  ثم يصفى

               4-  يوضع البصل فى بطرمان معقم و يضاف الفلفل ألأحمر

              5-  اضف  الخل و و يغطى بأحكام  و يحغظ لمدة اسبوع حتى ينضج

                   

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق