29‏/12‏/2009

سمك الصيادية


   المقادير :
   1-  2سمك حجم متوسط   +  ربع كوب عصير ليمون   +  4معلقة كبيرة ملح و فلفل   +  كوب صغير دقيق  +
     معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة  +  معلقة كبيرة كمون مطحون   +  2فص ثوم مفروم ناعم   +  زيت القلى
   مقادير الصلصة :
   4معلقة كبيرة زيت نباتى  +  بصلة كبيرة شرائح  +  2كوب عصير طماطم طازج   +  ربع معلقة صغيرة شطة
         --------------------------------------------------------------
   الطريقة :
   1-  ينظف السمك جيدا و ينزع ألأحشاء و القشر و يرش
         بعصير الليمون  و 4معالق ملح  و يغسل و يجفف تماما
   2-  يخلط الدقيق مع الملح و الفلفل و الكزبرة الجافة المطحونة
   3-  يخلط الكمون و الثوم المطحون و يحشى السمك بقليل منة
   4-  يسخن الزيت النباتى و يضاف الية البصل و يقلب على نار
        متوسطة 5 دقائق حتى يبدأ فى ألأحمرار ثم يضاف الية الكمية
       المتبقية من الثوم المخلوط بالكمون و يقلب دقيقتين
   5-  تتبل المحتويات بقليل من الملح والفلفل و يضاف الية الشطة
        و الطماطم و تترك على نار هادئة 15 دقيقة ليتبخر بعض السائل
   6-  يغطى السمك بالدقيق و ينفض من أى دقيق زائد
   7-  يسخن الزيت ثم يحمر السمك من كل جهة حتى يصبح لونة  ذهبى
   8-  يوضع السمك المقلى فى وعاء و يغطى بالصلصة و يدخل الفرن
         حرارتة 350 درجة لمدة 15 دقيقة ليتشبع السمك بالصلصة
   

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق