30‏/12‏/2009

أرز أحمر بالجمبرى و بحريات مشكلة


   المقادير :
   1-  كوب بصل مفروم   +  4معلقة كبيرة زيت نباتى  +  2كوب أرز  +  2معلقة كبيرة صلصة طماطم  + 
        معلقة كبيرة بهارات  +  كوب ونصف ماء  +  2فص توم مفروم  +  2معلقة كبيرة عصير ليمون  + ملح وفلفل  +
       2 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات   + 12 من القواقع  +  قطع سبيط صغيرة أو بلح البحر  +  2معلقة بقدونس مفروم  +
       نصف كيلو جمبرى بقشرة و بدون قشر  +  5قطع سمك مخلية  +  معلقة صغيرة كمون مطحون  + نصف معلقة
       صغيرة شطة مطحونة  +   معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
   البهارات:
   1-  نصف معلقة صغيرة جوز الطيب  +  معلقة كزبرة جافة  + معلقة كمون  + معلقة صغيرة قرفة  +
        معلقة صغيرة قرنفل  +  نصف معلقة حبهان  +  معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
        ----------------------------------------------------------------------
   الطريقة :
   1-  يسخن 2 معلقة زيت نباتى على نار متوسطة و يضاف البصل المفروم
        و يقلب 10 دقائق حتى يصبح لونة ذهبى 
   2-  يضاف الفلفل ألأخضر المفروم و صلصة الطماطم و البهارات و الماء
         تقلب المحتويات جيدا و تترك حتى تبدأ بالغليان ثم تتبل بالملح و الفلفل
   3-  تخفض الحرارة الى هادئة و يضاف ألأرز و تغطى بأحكام  و قبل أن
         ينضج ألأرز تماما يرفع و يحفظ 
   4-  يسخن المتبقى من الزيت النباتى ثم يضاف الثوم المفروم و مكعبات 
         الطماطم  و عند بداية الغليان تضاف القواقع وبلح البحر و الجمبرى 
        ذو القشرة أولا ويترك لبعض دقائق ثم يضاف الجمبرى  المقشر و
        السبيط و يتبل بالملح والفلفل و الكمون و الكزبرة و الشطة ثم
        يقلب لمدة 10 دقائاق و يغطى جيدا لمدة 7 دقائق
   5- عندما يتغير لون الجمبرى الى ألأحمر الفاتح و القواقع تتفتح تضاف
         الى الخليط قطع السمك المخلية 
   6-  يخلط ألأرز بباقى المحتويات البحرية و يضاف البقدونس المفروم
         و تغطى كل المحتويات بأحكام و توضع فى فرن حرارتة 350 درجة
          
   

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق