المقادير :
1- كوب بصل مفروم + 4معلقة كبيرة زيت نباتى + 2كوب أرز + 2معلقة كبيرة صلصة طماطم +
معلقة كبيرة بهارات + كوب ونصف ماء + 2فص توم مفروم + 2معلقة كبيرة عصير ليمون + ملح وفلفل +
2 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات + 12 من القواقع + قطع سبيط صغيرة أو بلح البحر + 2معلقة بقدونس مفروم +
نصف كيلو جمبرى بقشرة و بدون قشر + 5قطع سمك مخلية + معلقة صغيرة كمون مطحون + نصف معلقة
صغيرة شطة مطحونة + معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
البهارات:
1- نصف معلقة صغيرة جوز الطيب + معلقة كزبرة جافة + معلقة كمون + معلقة صغيرة قرفة +
معلقة صغيرة قرنفل + نصف معلقة حبهان + معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
----------------------------------------------------------------------
الطريقة :
1- يسخن 2 معلقة زيت نباتى على نار متوسطة و يضاف البصل المفروم
و يقلب 10 دقائق حتى يصبح لونة ذهبى
2- يضاف الفلفل ألأخضر المفروم و صلصة الطماطم و البهارات و الماء
تقلب المحتويات جيدا و تترك حتى تبدأ بالغليان ثم تتبل بالملح و الفلفل
3- تخفض الحرارة الى هادئة و يضاف ألأرز و تغطى بأحكام و قبل أن
ينضج ألأرز تماما يرفع و يحفظ
4- يسخن المتبقى من الزيت النباتى ثم يضاف الثوم المفروم و مكعبات
الطماطم و عند بداية الغليان تضاف القواقع وبلح البحر و الجمبرى
ذو القشرة أولا ويترك لبعض دقائق ثم يضاف الجمبرى المقشر و
السبيط و يتبل بالملح والفلفل و الكمون و الكزبرة و الشطة ثم
يقلب لمدة 10 دقائاق و يغطى جيدا لمدة 7 دقائق
5- عندما يتغير لون الجمبرى الى ألأحمر الفاتح و القواقع تتفتح تضاف
الى الخليط قطع السمك المخلية
6- يخلط ألأرز بباقى المحتويات البحرية و يضاف البقدونس المفروم
و تغطى كل المحتويات بأحكام و توضع فى فرن حرارتة 350 درجة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق