26‏/12‏/2009

سلاطة السبانخ


  المقادير :     1-  كيلو سبانخ  +3 ليمون مخلل     2-  3معلقة كبيرة زيت زيتون + 2فلفل أحمر مقطع صغيرا + ملح و فلفل       3- 2 معلقة كبيرة  فلفل أحمر جاف     4-  3معلقة كبيرة عصير الليمون

     ---------------------------------------------------------------------- 

  الطريقة :       1- انزع سيقان السبانخ و حافظ على الورق 

                   2-  اغسل الورق جيدا ثم يجفف ثم سخن الزيت على نار هادئة

                  3-  قطع مخلل الليمون الى قطع صغيرة و تخلص من البذر

                 4-  يقلب الفلفل ألأحمر فى الزيت لمدة 5 دقائق مع استمرار التقليب

                5-  توضع أوراق السبانخ  و تقلب مع الفلفل فى الزيت حتى تزبل قليلا 

                6-  اضف الليمون المخلل وتتبل المحتويات كلها بالملح و الفلفل الجاف

               7- قلب جيدا لمدة 5 دقائق  ثم اضف عصير الليمون

              8-  يراعى عدم تركة على النار فترة ظويلة   

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق