المقادير :
1- 2و نصف كوب فول مدشوش + كوب و ربع بقدونس + بصلة متوسطة مقطعة + 8 فص ثوم + زيت +
ربع كوب كزبرة خضراء و شبت + نصف كوب كرات + معلقة صغيرة كزبرة جافة + ربع معلقة صغيرة شطة +
نصف معلقة صغيرة بكربونات صودا + معلقة كبيرة ماء ملح + ربع معلقة كمون مطحون و ربع معلقة بهارات وسمسم
--------------------------------------------------------------
الطريقة :
1- ينقع الفول 8 ساعات مع تغيير الماء من حين لأخر
2- يشطف جيدا و يصفى من الماء و بخلط بالخضراوات
3- تفرم المحتويات فى مفرمة اللحم مرتين لتصبح ناعمة
4- تذاب بكربونات الصودا فى الماء و تضاف الى الخليط
ثم تضاف التوابل و تقلب جيدا
5- يوضع الزيت فى مقلاة على نار متوسطة حتى يسخن
6- يشكل عجين الفلافل الى اقراص صغيرة و تزين بالسمسم
7- تقلى فى الزيت الساخن 5 دقائق حت تنضج ثم ترفع فى مصفاة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق