26‏/12‏/2009

شوربة البصل


   المقادير :    1-  4 بصل أحمر متوسط     2-  8كوب مرقة دجاج أو لحم     3-  2معلقة كبيرة زيت زيتون  + ملح و فلفل                 4-  2معلقة كبيرة عصير ليمون  +  5معلفة كبيرة لوز مطحون  + 2معلقة صغيرة قرفة مطحونة  + 2معلقة صغيرة سكر بودرة
           --------------------------------------------------------------------------
  
  الطريقة :    1-  يقشر البصل و يوضع صحيحا فى وعاء بة ماء
                    و ملح على نار متوسطة لمدة 7 دقائق ليكون طريا
                2-  يجفف البصل و تقطع حلقات رفيعة
               3-  يسخن زيت الزيتون و يضاف البصل و يقلب على
                    نار متوسطة لمدة 10 دقائق 
              4-  يضاف المرق و يترك لمدة 45 دقيقة حتى ينضج
              5- يرفع البصل من المرق  و يضرب فى الخلاط لهرسة
             6-  يسخن عصير الليمون فى اناء أخر و يضاف اللوز
             7-  و يقلب ليندمج و يترك على النار 5 دقائق 
            8-  يضاف البصل المهروس و الليمون و اللوز الى المرق
            9-  يتبل البصل بالملح والفلفل و يترك على النار حتى الغليان

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق