25‏/12‏/2009

بذنجان مخلل


 المقادير :    1-  نصف كيلو بذنجان صغير    2- 3 فص توم      3- 1 فلفل أحمر      4-  نصف معلقة صغيرة ملح     5- عود كرفس
                6-   معلقة ملح كبيرة      7-  كوب خل أبيض
              -------------------------------------------------------------------------
 الطريقة :     1-  يسلق البذنجان حوالى 10 دقائق 
                 2-  يخلط التوم  و الفلفل و الملح و الكرفس فى الخلاط حتى يصبح كالمعجون
                3-  يضاف الى هذا المعجون معلفة ليمون
                4-  يشق البذنجان طوليا من جانب واحد ويحشى بالخليط 
                5-  يرص فى اناء زجاجى  و أضف المتبقي من الخليط مع الخل و قليل من ماء
                     السلق مع اصافة الملح والفلفل و يصب الخليط فوق البذنجان و يترك لمدة يوم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق